Offentliga investeringar driver tillväxten.

February 2, 2018

Den ekonomiska återhämtningen inom euroområdet bidrar till ökad tillväxt i de nordiska länderna. Bygginvesteringarna väntas fortsätta uppåt 2018, även om det är en lägre ökningstakt än tidigare.
Det visar Sveriges Byggindustriers rapport "Nordisk byggkonjunktur 2017–2018". Enligt rapporten är det framför allt de offentliga investeringarna på lokal- och anläggningssidan som driver på tillväxten.

 

 

Bostadsbyggandet har ökat under ett antal år, men nådde sin topp i fjol. Men bostadsinvesteringarna är fortsatt en stark motor på byggmarknaden i Norden.
– Själva bostadsbyggandet ökar under 2018 i Danmark och på Island. I Sverige, Finland och Norge bromsar nyproduktionen in något, men från ett väldigt högt läge, säger Johan Deremar, nationalekonom och analytiker på Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande.
I rapporten utmärker sig två nordiska länder, Finland och Island.
Island fortsätter sin imponerande resa efter att ha varit i det närmaste konkursmässig när finanskrisen härjade som värst. Island är det land som har den mest positiva utvecklingen av antalet sysselsatta mellan åren 2016 och 2018. Ökningen är 13,6 procent.

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING