Ny robot vet om du vill byta jobb: ”Förstår ironi”

October 31, 2017

Missnöjda anställda kan upptäckas innan de väljer att säga upp sig. Det lovar svenska företaget Netigate, som utvecklat artificiell intelligens för personalavdelningen.

– Det handlar om att ha så mycket data som möjligt, säger John Kjellquist på Netigate.

 

Robotar har fått allt fler användningsområden inom både näringslivet och vården. På bilden är Roboten Doro (som inte har någon koppling till artikeln) på väg för att hämta medicin till äldre. Nu har det utvecklats en ny robot som ska läsa av människors känslor på jobbet. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Kicki Nilsson/ TT

Robotar handlar på börsen, skriver texter och gör medicinska diagnoser. Nu ska de också göra om personalavdelningars arbete, enligt svenska företaget Netigate.

Netigate har precis lanserat Metis, ett AI-verktyg som enligt bolaget vet vem som funderar på att säga upp sig innan personen sagt något till sin chef.

– Produkten ger vd:ar och HR-chefer en djupare förståelse för varför personal är missnöjda eller lämnar företaget, säger John Kjellquist, ansvarig för verktyget.

Vi vet om personen svarat ironiskt, varit missnöjd eller glad.

Undersökningar som personalen svarar på är den viktigaste källan för Metis, men den följer också medarbetarnas öppna konton på sociala medier samt nyhetsflöden.

– Det handlar om att ha så mycket data som möjligt. Vi har kategoriserat över 50 000 svar och kan också läsa av känslor. Vi vet om personen svarat ironiskt, varit missnöjd eller glad.

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING