Han stänger sin butik på grund av kriminalitet

October 31, 2017

Salem Kurda har haft sin orientaliska livsmedelsbutik i Husby i 32 år. Nu stänger han den på grund av kriminaliteten i området. 

– Tryggheten för oss företagare i Husby har försämrats den senaste tiden. Vi har krävt att både politiker och centrumägare ska ta vår oro på allvar, men det har de inte gjort, säger Salam Kurda som också är ordförande i företagarföreningen i Husby till SVT Nyheter.

Han förklarar vidare för SVT hur han sett hur otryggheten ökat i Husby och säger att han tycker att man måste ta den här frågan på allvar så att man kan ta tillbaka Husby centrum från de kriminella och öka tryggheten.

Salem Kurda har även haft problem att hitta ett försäkringsbolag som vill hjälpa honom och försäkra sin verksamhet.

– Försäkringsbolagen säger att området är belastat, men Husby är ju ändå en del av Stockholm. Den som trots allt får teckna en försäkring, måste betala skyhöga premier och det känns också orättvist.

Läs om Handelskammarens undersökning om hur kriminaliteten förgiftar företagandet i förorterna

Två gånger tidigare har han och de andra företagarna i Husby stängt sina butiker i protest mot det ökade våldet. Då ställde de även krav på att något skulle göras för att stoppa den negativa utvecklingen.

– Precis efteråt kom det en våg av personer ut till Husby med löften om att något skulle göras. Vi fick visserligen kameraövervakning i området, men samtidigt svek de oss genom att stänga polisstationen i Järva och vi fick inte heller några vakter som bevakar centrum, säger han till SVT Nyheter.

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING