MSB – vet inte hur smittan spridits

October 25, 2017

Över 200 000 datasystem har drabbats. Helgens cyberattack beskrivs som den mest omfattande i historien. Men attacken är bara en i raden av allvarliga angrepp de senaste åren.   Såväl myndigheter som företag har drabbats av utpressningsviruset Wannacry. Den europeiska polismyndigheten Europol säger attacken är ”utan motstycke”. Det som gör att attacken fått sådan stor spridning är att det är en så kallad mask, det räcker med att en enda dator på ett företag blir smittad för att det ska spridas vidare.

De som drabbats av attacken får sina datorer låsta, och för att få tillgång till sina filer igen måste man betala en lösensumma. Enligt uppgifter kostar det mellan 300–600 dollar att låsa upp en smittad dator.

Det är fortfarande oklart hur attacken startade och hur den har gått till. MSB tror inte på teorin att den startat via skadliga filer från mejl, något som oroar myndigheten.

– Om det inte är via e-post måste vi ta reda på om det spridit sig på något annat sätt, säger Peter Jonegård, tillförordnad chef på IT-verksamheten Cert på MSB.

Cyberattacken är bara en i raden av massiva nätangrepp, förra året läckte till exempel 412 miljoner konton när en stor sexsajt hackades.

PartnerConcept erbjuder kvalificerad rekrytering 
med fokus på kunskapsförsörjning.

 

Har du problem med att hitta rätt "hen" till rätt position, kontakta oss för en genomgång. Vi har genom våra partners och nätverk möjlighet att hitta och attrahera rätt kandidater på ett personligt och professionellt sätt. Det ger uppdragsgivaren en möjlighet att i stället lägga värdefull tid på kärnverksamheten. ​

 

 

Rekrytering med helhetsperspektiv ger framgångsrika rekryteringar.​Vi har tillsammans flera års erfarenhet av att arbeta inom flera olika branscher.​Vi har ett övergripande kompetensperspektiv när vi genomför våra rekryteringar och har en nära dialog under hela processen.​Vi har ett stort engagemang för våra kunder och kandidater.

 

 

Det lönar sig att kontakt oss för konsultation,  klicka här.

 

 

PartnerConcept AB

 

support@partnerconcept.se

Växel: +46 (8) 506 36 293

 

Besöksadress:

PartnerConcept AB

Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1

S-111 64 Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING