(MSB) får 40 miljoner

October 3, 2017

Fyra gånger pengarna för att stärka IT-säkerheten
I en interpellationsdebatt i riksdagen uppgav justitieminister Morgan Johansson (S) att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) får 40 miljoner kronor i anslag nästa år för att stärka samhällets motståndskraft mot IT-angrepp. Något som är fyra gånger så mycket jämfört med årets anslag. Pengarna ska användas till att se till att alla myndigheter rapporterar in IT-attacker samt ge stöd och hjälp så myndigheterna ska kunna skydda sig bättre
Enligt Morgan Johansson kommer regeringen sammanlagt satsar över hundra miljoner kronor nästa år på ökad IT-säkerhet om anslagen till Säpo och FRA räknas in.

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING