DMA "GDPR påverkar globalt"

August 30, 2017

DMA varnar GDPR-påverkan är global

EU: s nya dataskyddslag kommer att tillämpas på företag över hela världen
Allmänna databeskyddsförordningen (GDPR) är snabb närmar sig och organisationer måste överensstämma före den 25 maj 2018.
Europa har ett flertal olika dataskyddssystem i varje EU-land. Organisationer måste hantera många olika uppsättningar regler beroende på var de sätter upp sin verksamhet och säljer sina produkter eller tjänster.
GDPR kommer att harmonisera lagstiftningen om dataskydd i hela EU. Men detta kommer också att gälla för organisationer över hela världen. Alla företag som behandlar personuppgifter om EU-medborgare om de bor i EU eller någon annanstans i världen måste följa GDPR.


De europeiska företagen bryter fortfarande med hur de ska överensstämma med lagen på mindre än ett år. Företag från andra delar av världen har kanske inte ens hört talas om GDPR, och kan därför inte vara medveten om eventuella konsekvenser för dem.
Eftersom medborgare från EU-länder gör affärer och utbyter data med företag över hela världen, är GDPR något som internationella företag utanför EU behöver planera för. Att inte göra detta kan allvarligt hindra deras förmåga att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster i EU.


"Enligt en global studie av Veritas: 56% av respondenterna i Singapore, 37% i USA och mer än 60% i Japan och Sydkorea är oroliga för att de inte kommer att kunna uppfylla tidsfristen för överensstämmelse i maj 2018."


Mer än 90% av organisationerna i Singapore är oroade över den potentiella affärsavbrottet från GDPR. Cirka 20% är rädda för att deras företag kan gå i konkurs som ett resultat. Oroande siffror för DMA varnar GDPR-påverkan är global25/06/2017EU: s nya dataskyddslag kommer att tillämpas på företag över hela världenAllmänna databeskyddsförordningen (GDPR) är snabb närmar sig och organisationer måste överensstämma före den 25 maj 2018.Europa har ett flertal olika dataskyddssystem i varje EU-land. Organisationer måste hantera många olika uppsättningar regler beroende på var de sätter upp sin verksamhet och säljer sina produkter eller tjänster.GDPR kommer att harmonisera lagstiftningen om dataskydd i hela EU. Men detta kommer också att gälla för organisationer över hela världen. Alla företag som behandlar personuppgifter om EU-medborgare om de bor i EU eller någon annanstans i världen måste följa GDPR.De europeiska företagen bryter fortfarande med hur de ska överensstämma med lagen på mindre än ett år. Företag från andra delar av världen har kanske inte ens hört talas om GDPR, och kan därför inte vara medveten om eventuella konsekvenser för dem.Eftersom medborgare från EU-länder gör affärer och utbyter data med företag över hela världen, är GDPR något som internationella företag utanför EU behöver planera för. Att inte göra detta kan allvarligt hindra deras förmåga att marknadsföra och sälja sina produkter och tjänster i EU.Enligt en global studie av Veritas: 56% av respondenterna i Singapore, 37% i USA och mer än 60% i Japan och Sydkorea är oroliga för att de inte kommer att kunna uppfylla tidsfristen för överensstämmelse i maj 2018.Mer än 90% av organisationerna i Singapore är oroade över den potentiella affärsavbrottet från GDPR. Cirka 20% är rädda för att deras företag kan gå i konkurs som ett resultat. Oroande siffror för utländska företag som driver affärer i EU.En positiv för internationella företag är att GDPR är guldstandarden för dataskyddslagstiftningen.

 

Om en organisation överensstämmer med GDPR kommer det sannolikt att följa nästan alla lagar om dataskydd runt om i världen.GDPR representerar ett skifte över hela världen mot en kultur för att skydda personuppgifter, särskilt med tanke på lagstiftningens globala räckvidd.Det är absolut nödvändigt att organisationer som erbjuder varor och tjänster till EU-medborgare, och som behandlar sina personuppgifter, överensstämmer med GDPR. Det är bara 335 dagar tills GDPR träder i kraft.

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING