Vad tycker hackarna ?

August 27, 2017

I en undersökning som gjordes på säkerhetskonferensen Black Hat nyligen berättade 250 hackare om vad de tycker om olika säkerhetsprodukter. 38 procent av hackarna tycker att flerfaktorsautentisering är svårast att knäcka. På andra plats kommer kryptering, med 32 procent. Brandväggar, antivirus och intrångsdetektering får samtliga under tio procent. Vad gäller den bästa ingången för att för att få tag på data får ”tillgång till konton med åtkomst till data” flest röster, med 31 procent. Tillgång till mejlkonton med 27 procent och tillgång till klienter (endpoints), 21 procent, kommer därefter. Slutsatsen är att hackarna tycker gränsskydd (perimeter security) är i stort sett irrelevant. Fokus ligger på att få tillgång till konton och lösenord genom att manipulera människor. 85 procent av hackarna tycker att det är människor som i huvudsak är ansvariga för att intrång kan utföras. Bara tio procent av de tillfrågade hackarna anger opatchad mjukvara som huvudorsak.

 

Tillbaka till Datasäkerhet...

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING