Vad säger experterna ?

August 27, 2017

Det är ingen nyhet att det är brist på säkerhetsexperter. En anledning som ofta framförs är att för få satsar på en karriär inom it-säkerhet. Är det så och i så fall varför?  Att satsa på säkra kort i form av erfarna säkerhetsexperter är en strategi som fungerat bra tidigare, men med en stor ökning av efterfrågan på säkerhetstjänster håller den inte längre. På PartnerConcept har man undersökt hur det ser ut på den svenska marknaden för it- och informationssäkerhet. Slutsatsen är att antalet konsulter inom området inte har ökat under de tre senaste åren. Konkurrerande företag byter anställda med varandra och medelåldern på konsulterna ökar.

 

– Jag tror att det är få företag som vill investera i att ta in helt ny personal, det är enklare att rekrytera någon som har erfarenhet. 

 

 

Tillbaka till Datasäkerhet...

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING