PartnerConcept sticker ut hakan och slår ett slag för IT-säkerhet. Hackare, säkerhetsexperter, globala myndigheter och organisationer höjer allt mer rösten när det gäller datasäkerhet.  

Vi satsar på det bästa, det senaste och det viktiga.

Generell information får du genom att GOOGLA, "anpassad" utbildning får du hos oss.

Varför bry sig

”Är IT-säkerhet så allvarligt ?”

Vi orkar inte

”Det krävs lite engagemang”

Ofta förekommande

"De händer mer och mer"

 

Vad tycker hackarna ?

I en undersökning som gjordes på säkerhetskonferensen Black Hat nyligen berättade 250 hackare om vad de tycker om olika säkerhetsprodukter. 38 procent av hackarna tycker att flerfaktorsautentisering är svårast att knäcka. På andra plats kommer kryptering, med 32 procent. Brandväggar, antivirus och intrångsdetektering får samtliga under tio procent. Vad gäller den bästa ingången för att för att få tag på data får ”tillgång till konton med åtkomst till data” flest röster, med 31 procent. Tillgång till mejlkonton med 27 procent och tillgång till klienter (endpoints), 21 procent, kommer därefter. Slutsatsen är att hackarna tycker gränsskydd (perimeter security) är i stort sett irrelevant. Fokus ligger på att få tillgång till konton och lösenord genom att manipulera människor. 85 procent av hackarna tycker att det är människor som i huvudsak är ansvariga för att intrång kan utföras. Bara tio procent av de tillfrågade hackarna anger opatchad mjukvara som huvudorsak.

Vad säger experterna ?

Det är ingen nyhet att det är brist på säkerhetsexperter. En anledning som ofta framförs är att för få satsar på en karriär inom it-säkerhet. Är det så och i så fall varför?  Att satsa på säkra kort i form av erfarna säkerhetsexperter är en strategi som fungerat bra tidigare, men med en stor ökning av efterfrågan på säkerhetstjänster håller den inte längre. På PartnerConcept har man undersökt hur det ser ut på den svenska marknaden för it- och informationssäkerhet. Slutsatsen är att antalet konsulter inom området inte har ökat under de tre senaste åren. Konkurrerande företag byter anställda med varandra och medelåldern på konsulterna ökar.

 

– Jag tror att det är få företag som vill investera i att ta in helt ny personal, det är enklare att rekrytera någon som har erfarenhet. 

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig göra en analys, skapa ett upplägg eller är du intresserad av ett besök ?

PARTNERCONCEPT AB  I  UTBILDNING REKRYTERING I KONSULTING